Nieuws

 
 

Blues Festival op 28 september

Op 28 september treden ze op in Café Old Dutch, The Rude Blues Band.

The Rude Blues Band bestaat vanaf 1998 en hebben al heel wat kroegen en festivals van het dak verlost. Optreden is een feest!
In 2008 bestaat The Rude Blues Band 10 JAAR!!!!!!!!!

Tijd voor een extra feestje!

Niet alleen de door hun zelf geschreven nummers maar ook met de covers van o.a. Stevie Ray Vaughan, The Doors ZZ Top laten ze een geweldige indruk achter.

The Rude Blues Band, de naam zegt het al, speelt lekkere stevige Texas blues, met een flinke scheut Chicago erbij. Het pompende gitaarwerk van Dennis laat duidelijk horen dat hij zich niet voor zijn voorbeelden schaamt, o.a. SRV, Monti Amundson en Walter Trout. De scheurende mondharmonica van Piet laat zien dat hij fan is van Little Walter, Rod Piazza en Lester Butler. Dan is er drummer Nol, die zich vooral uitleeft in verslavende Texas shuffles en andere stevige beats. Paul speelt al bas sinds de jaren zestig en legt met al zijn ervaring een stevig fundament onder de ‘Rude Blues’. En last but not least: Met Franklyn hebben we een zanger in huis die staat als een huis.Hij is geïnsprireert, Stevie Ray Vaughan dit is dan ook zeker terug te horen! En het gekke is, we kenden hem al jaren, maar dat hij zo kon zingen had hij geheim gehouden.

Begonnen als gelegenheidsband
In Brielle is ieder jaar de laatste zondag in juli voor Brielle Blues. In 1998 werd aan Dennis gevraagd of hij een gelegenheidsoptreden wilde verzorgen in café De Roef, aansluitend op de laatste band van het festival. Het bier moet tenslotte blijven stromen. Zo gezegd, zo gedaan. Het optreden was een groot succes en de toenmalige bandleden besloten de band in stand te houden. In 2000 speelt de band op het Bluesfestival zelf en dat kunstje is in 2003 herhaald.Op 27 juli 2008 spelen we weer Op Brielle Blues op het podium en ’s avonds om 22 uur in de Roef.

Nu een hechte bluesformatie
De Rude Blues Band treedt dan ook op in gerenommeerde bluesclubs als L’Esprit Rotterdam, NixBBBluesclub Enschede, Groen Licht Vlissingen en bij Blues aan Zee in het Westland. Ook in Spijkenisse werd al enkele malen gespeeld, o.a. in De Keijzer. En behalve Brielle Blues is er ook op bluesfestivals in Breda,Big Rivers Dordrecht, Oosterhout, Bergen op Zoom en Delft opgetreden. Overal zijn de reacties heel positief. De band speelt hecht en strak en gaat flink uit zijn dak. Dat plezier en die drive slaan over op het publiek, die dat waarderen.

Klik hier voor meer informatie.

 
Terug naar het overzicht.