Nieuws

 
 

Drakenbootrace 2008 in de Lingenhaven in Gorinchem.

Een aanwinst voor Gorinchem. Volgens de teams de leukste wedstrijd van het jaar. Voor de vierde keer, zijn er dit jaar de Drakenboot Races in de Lingehaven in Gorinchem. Mede dankzij de hulp van de zeeverkenners is deze dag zeer geslaagd.
Ondanks de kleinere opkomst van het aantal teams, was het ook dit jaar weer een heel spannende wedstrijd.
Er waren 10 teams, waaronder “t Hoekje, Opus Four, Old-Dutch, PavLov, Brussé. Na een druilerige ochtend kwam om 13.00 uur de zon op. Er waren veel mensen op de kade kwamen, om dit fantastische evenement te aan aanschouwen.
Er werden ook dit jaar zeer snelle tijden gevaren. Ondanks de snelste tijd van het team van Brussé, werden zij in de finale verslagen door het team van Old-Dutch.
Het was een extra stimulans om dit jaar te winnen, omdat Old-Dutch ook vorig jaar had gewonnen. Er is gevaren in 2 poule ‘s, waarbij de Old-Dutch en de boot van Brussé allebei poule winnaar waren.
Ook dit jaar was er weer een originaliteitprijs, deze werd gewonnen door het team van de Pavlov met als naam; de Krolse Krijgers….. de prijs voor de beste verliezer was voor het Dream-Team. Zij waren uitgeslapen de beste verliezers.

Dit jaar werd in combinatie met de juniorkamer weer een Aktie opgezet; hun thema was KIKA. KiKa (Kinderen Kankervrij).
Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Door hun inzet, is er bijna € 4000,-- opgehaald.
Na deze fantastische dag blijkt dat er nog heel veel mogelijk is op en rond de Lingehaven. Voor een foto reportage kijk op www.drakeboot.nl.

 
Terug naar het overzicht.